Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer productiemedewerkers werven doe je zo (5 tips)

Profielfoto Stan
Stan Zeehandelaar
May 13, 2024
Meer productiemedewerkers werven doe je zo (5 tips)

Wat verstaan we precies onder ‘productiemedewerkers’ en hoe zorg je ervoor dat je het werven van deze doelgroep versimpelt? Je ontdekt het in dit artikel.

Onder de categorie ‘productiemedewerkers’ vallen nog een hoop andere functies. Je vindt hen via cv-databases, vacaturesites en social media.

Wil je deze doelgroep bereiken, zorg dan dat je eerst altijd belt om hen daarna op te volgen met berichten. Welke toon je aanslaat bij outreach naar productiemedewerkers, op welk tijdstip je hen het beste bereikt én welke tools je hiervoor gebruikt lees je in dit artikel. 

Wat verstaan we precies onder productiemedewerkers? 

Inpakkers en verpakkers: het zijn allemaal productiemedewerkers. Ook operators vallen onder deze categorie en zijn vaak technisch onderlegd. Voor veel functies in de productie geldt dat medewerkers in de logistiek soortgelijke vaardigheden hebben. 

Denk hierbij aan logistiek medewerkers, magazijnmedewerkers en orderpickers. Zij passen dan ook vaak goed bij de functie van productiemedewerkers. Beide categorieën zijn gewend om in ploegen te werken.

Het zal je vast niet verbazen dat productiemedewerkers werken in productieomgevingen. In Nederland zijn de chemische, voedingsmiddelen- en machine-industrie het grootst, in Brabant vind je de meeste productiebedrijven. 

Zo vind je geschikte productiemedewerkers 

Productiemedewerkers bevinden zich offline dus in productieomgevingen. Maar waar vind je hen online als je op zoek gaat naar nieuwe werknemers? Recruitment software zoals die van Robin helpt bij het makkelijker en sneller vinden van de juiste kandidaat. Ga ook aan de slag met databases, het plaatsen van vacatures en advertenties. 

Maak gebruik van databases

Maandelijks schrijven zich zo’n 5.000 productiemedewerkers in bij databases. Zo vind je bij Indeed, Werk.nl en LinkedIn eenvoudig geschikte kandidaten die actief op zoek zijn naar een baan. 

Het snelst kom je in contact met productiemedewerkers via de cv’s in databases van Monsterboard, DeBanenSite, Jobbird en Uitzendbureau.nl. Heb je geen zin om te wisselen tussen jobsites? Met Robin vind je kandidaten van 12 verschillende sites op één plek. 

Plaats vacatures en adverteer

Naast databases is het slim om te adverteren op vacaturesites zoals Indeed, Nationale Vacaturebank en Monsterboard. 

Ook kun je gebruik maken van socialmediaplatformen zoals Facebook en Instagram. Dit is effectief en kostenefficiënt als je gerichte advertenties plaatst.

LinkedIn is een echt netwerkplatform waardoor je gericht een specifieke doelgroep kunt aanspreken. De investering is daardoor hoger. 

Schakel uitzendbureaus in

Productiemedewerkers heb je niet altijd het hele jaar nodig. Deze doelgroep is daarom goed bekend bij uitzendbureaus. Schakel daarom grote partijen in zoals Adecco.

Of kies juist voor niche spelers met focus op de maakindustrie. Denk hierbij aan Pro-Industry en Werkstede. Ben je specifiek op zoek naar operators? Kies dan voor De Pooter (Wiertz). 

5 tips om productiemedewerkers juist aan te spreken  

Heb je kandidaten gevonden, dan wordt het tijd om hen te benaderen. Maar hoe doe je dit precies, productiemedewerkers op de juiste manier aanspreken? Hieronder delen we zes tips voor de juiste toon:

1. Wees direct en praktisch

Productiemedewerkers waarderen duidelijke en concrete informatie. Gebruik directe en eenvoudige taal om de functiebeschrijving, verwachtingen en voordelen te communiceren. Vermijd complex jargon of overdreven marketingtaal.

2. Blijf respectvol en waarderend

Productiemedewerkers hebben een cruciale rol in het succes van de organisatie. Benadruk daarom hoe hun werk bijdraagt aan het grotere geheel en toon daarbij waardering voor hun inzet. Dit helpt om een positieve reactie te krijgen en potentiële kandidaten aan te trekken die zich gewaardeerd willen voelen.

3. Klink inclusief en uitnodigend 

Zorg dat je toon vriendelijk en open is. Laat zien dat jouw bedrijf een ondersteunende en inclusieve werkomgeving biedt waar iedereen welkom is. Hierdoor voelen ze zich eerder onderdeel van het team. Dit is essentieel voor productiemedewerkers die op zoek zijn naar een positieve werksfeer.

4. Wees motiverend

Gebruik een positieve en enthousiaste toon om kandidaten te motiveren. Benadruk hierbij de mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling binnen je organisatie. Veel kandidaten zijn op zoek naar banen waar ze kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen, dus het benadrukken van deze aspecten is belangrijk.

5. Spreek en schrijf actiegericht

Eindig de advertentie met een duidelijke oproep tot actie. Geef precies aan wat de volgende stappen zijn, zoals waar en hoe zij kunnen solliciteren. Maak het sollicitatieproces eenvoudig en toegankelijk om zo veel mogelijk reacties te krijgen.

Deze zes tips helpen je om de juiste toon aan te slaan bij het benaderen van productiemedewerkers. Zowel bellen als berichten versturen via WhatsApp, e-mail, Indeed of InMail kan trouwens eenvoudig met Robin

Op dit tijdstip bereik je productiemedewerkers

Productiemedewerkers werken vaak in ploegendiensten en zijn daardoor op wisselende tijden bereikbaar. Zo starten ploegen vaak om 06.00 of 07.00 uur, om 15.00 of 16.00 uur of ‘s avonds na 23.00 uur.

Wil je een geschikte kandidaat bellen, dan kun je dit het beste overdag of juist later in de avond proberen. Omdat productiemedewerkers op onregelmatige tijden werken, leven ze de rest van de dag vaak ook onregelmatig. 

Probeer je hen te bereiken via WhatsApp dan is het tijdstip dat je berichten stuurt natuurlijk minder relevant. Wel krijg je sneller reactie als je rekening houdt met de werktijden en lunchpauzes. 

Deze tools helpen je bij het vinden van kandidaten

Ga jij aan de slag met het werven van meer productiewerkers, dan helpen deze tools je bij het vinden van goede kandidaten:

  • Cv databases, zoals Robin, Indeed of Werk.nl
  • Vacaturesites, zoals VONQ, MrWork, Booston
  • Social media, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn

Aan de slag met productiemedewerkers werven

Jouw doelgroep bevindt zich offline in productieomgevingen, maar online vind je ze vooral in cv databases, op vacaturesites of social media. Zorg dat je hen altijd eerst belt, om daarna op te volgen met de juiste tone of voice via WhatsApp of e-mail. Houd daarbij rekening met hun onregelmatige werkschema. 

Het fijne van Robin is dat je goede kandidaten van 12 verschillende jobsites in een overzicht hebt én dat je ze eenvoudig bereikt via zowel telefoon als berichten. Zo wordt productiemedewerkers werven een fluitje van een cent.

Werf meer productiemedewerkers met Robin

Met Robin wordt het vinden van productiemedewerkers simpel. We geven je met één tool toegang tot 12 jobsites en 2 miljoen CV’s.

Werf meer productiemedewerkers met Robin

Met Robin wordt het vinden van productiemedewerkers simpel. We geven je met één tool toegang tot 12 jobsites en 2 miljoen CV’s.

Gerelateerde blogs

Ontdek meer over workforce recruitment

Bekijk alle blogs