Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

De top 6 alternatieven voor Recruit Robin

Profielfoto Stan
Stan Zeehandelaar
May 13, 2024
Beste-alternatieven-recruit-robin-blog-header

In dit artikel leggen we uit waarom Recruit Robin tegenwoordig gewoon Robin heet en zetten wij een aantal alternatieven voor dit platform op een rijtje.

Overweeg je gebruik te maken van Recruit Robin voor het sneller vinden van kandidaten? Ben je benieuwd naar de alternatieven op de markt? We delen meer over Recruit Robin, alternatieven en hoe deze van elkaar verschillen. Ontdek welke oplossing het beste bij jouw bedrijf past.

Allereerst: Recruit Robin heet tegenwoordig Robin

Laten we eerst eens kijken naar Recruit Robin. Tegenwoordig is het simpelweg Robin en dat zijn wij. We zien onszelf als de Robin Hood in recruitment, omdat we dingen eerlijker maken. Want als we bij Robin ergens niet tegen kunnen, dan is het dat mensen worden buitengesloten.

We geloven dat er voor iedereen een plek en rol is. In de recruitmentwereld krijgt lang niet iedereen gelijke kansen: 

  • Grote merken trekken met hun bekendheid gemakkelijk nieuw personeel aan. Terwijl kleinere bedrijven worstelen met het vinden van nieuwe medewerkers.
  • Recruiters moeten dagelijks jobsites doorspitten. Dat is geestdodend en die tijd kan worden besteed aan meer nuttige dingen. 
  • Grote jobsites krijgen veel meer traffic dan kleinere.
  • Kantoormensen hebben meer privileges dan werklui. 

Bij Robin willen we dit rechtzetten. Door in 1x toegang te geven tot alle jobsites tegelijkertijd maken we de recruitmentwereld weer transparant en bieden we gelijke kansen voor iedereen. 

Recruit Robin is dus nu gewoon Robin en bij ons blijft niemand achter. 

Het team van Robin staat voor jou klaar

Benieuwd naar hoe Robin precies werkt en welke alternatieven beschikbaar zijn? We maken het graag inzichtelijk voor je. 

De top 6 alternatieven voor Recruit Robin

Robin is een sourcing tool. Sourcing tools helpen bij het sneller vinden van de beste kandidaten. Je vindt er proactief mogelijke nieuwe medewerkers mee op basis van data en profielen. We lichten toe wat iedere tool nu precies te bieden heeft.

1. Robin

We trappen het lijstje af met Robin, onze oplossing dus. Hoe werkt dat nu precies? Met Robin kun je kandidaten van 12 jobsites op 1 plek vinden en benaderen. Hiermee krijg je toegang tot wel 2 miljoen CV's en zie je er nooit meer eentje over het hoofd.

Iedereen moet de softwaretool kunnen gebruiken, we houden het simpel. Daarom werkt het vrij eenvoudig. Je zoekt direct kandidaten op basis van een vacature uit je ATS of omschrijving van wat je zoekt. Vervolgens toont Robin je dankzij AI direct alle geschikte kandidaten in één overzicht. 

Goede kandidaat gevonden? Je kunt direct vanuit het platform contact opnemen via 5 communicatiekanalen. Zo is er altijd een manier om in contact te komen. Beiden enthousiast? Dan stuur je kandidaten en hun gegevens direct door naar je ATS. 

Website: www.recruitrobin.com

Prijs: Vanaf €18,95 per intakegesprek / 100 intakegesprekken per maand.

2. First2Find

First2Find is net als Robin een sourcing tool die je helpt om efficiënter te zoeken naar geschikte kandidaten. De tool maakt gebruik van AI-technologie om in online databases te zoeken zoals werk.nl, LinkedIn, Techniekwerkt, deBanenSite.nl en Intermediair.

First2Find zoekt realtime op basis van een zoekprofiel. Nieuwe of bestaande CV’s worden vervolgens gematched aan een zoekprofiel en verschijnen in je mailbox met alle informatie om kandidaten te bereiken. 

Website: www.first2find.nl

Prijs: Vanaf €295/maand

Hoe First2Find verschilt met Robin

Zowel First2Find als Robin zijn slimme software tools die je helpen bij het vinden van de juiste kandidaten.

Het grootste verschil zit hem in de manier van werken met de tool. First2Find werkt vanuit zoekprofielen die in een persoonlijke onboarding worden opgezet. Bij Robin begin je vanuit een bestaande vacature vanuit je ATS of zoekopdrachten die je zelf ingeeft en verfijnt.

Daarnaast stuurt First2Find kandidaten door naar je eigen mailbox, terwijl Robin er juist voor is gemaakt om vanuit één platform en overzicht contact op te nemen met kandidaten. 

3. Textkernel (Source & Match)

Textkernel is AI-gedreven recruitment software die diverse producten aanbiedt, waaronder Source & Match. Deze functie automatiseert het matchen van de meest geschikte kandidaten met vacatures door zowel interne als externe databases te doorzoeken.

Met behulp van AI analyseert de tool CV's en online profielen aan de hand van de door jou opgegeven criteria. Vervolgens helpt de software je bij het automatisch matchen en benaderen van kandidaten.

Website: www.textkernel.com/nl/producten-oplossingen/source-match

Prijs: Vanaf $99/maand 

Hoe Source & Match verschilt met Robin

Zowel Robin als de Source & Match oplossing van Textkernel helpen jou als recruiter met het vinden van talent door middel van zoekopties en matching. De grootste verschillen zitten in de doelgroep. 

Textkernel Source & Match is een internationaal bedrijf met kantoren in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf richt zich voornamelijk op grotere bedrijven en organisaties met complexe wervingsprocessen.

Robin is gevestigd in Nederland en richt zich daar ook op. Het bedrijf wil dingen simpel houden en dankzij automatisering complexe taken simpeler maken. Daardoor kan de software door ieder type bedrijf gebruikt worden. Of je nu alleen werkt of in een groot team. 

{{custom-cta}}

4. Kandido (Nixz)

Kandido is onderdeel van NIXZ, een platform voor recruitment automatisering. Het Kandido product is een recruitment tool die recruiters helpt om automatisch de juiste kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. 

De tool maakt gebruik van AI om talent te scannen op verschillende platformen zoals LinkedIn, Indeed, Facebook, Monsterboard en meer. De bot speurt ieder uur naar nieuwe kandidaten, geeft de mogelijkheid tot automatische opvolging en geeft notificaties bij interesse. 

Website: www.nixz.io/kandido

Prijs: Per account op een jobboard, beschikbaar op aanvraag

Hoe Kandido van Nixz verschilt met Robin

Zowel Robin als Kandido helpen je automatisch zoeken op jobboards. Kandido is echter één oplossing van een groter geheel, Nixz. Nixz biedt dus naast de sourcing tool ook nog een recruiter plugin voor LinkedIn en een mogelijkheid om vacatures op te halen bij (overheids)marktplaatsen.

Wanneer we Kandido vergelijken met Robin dan zitten de grootste verschillen in de manier van contacten benaderen en het aantal jobboards. Robin geeft je in één keer toegang tot 12 jobsites, zowel groot als klein, voor Kandido geldt dat dit er 7 zijn waar Facebook ook onder valt.

Kandido downloadt geschikte profielen en stuurt ze vervolgens automatisch door naar je ATS. Bij Robin neem je eerst contact op om te kijken of er een match is. Vervolgens stuur je kandidaten waar een match mee is door naar je ATS. 

5. HeroHunt

HeroHunt is een tool die met behulp van AI talent zoekt, contactgegevens deelt en ook voor je benadert. De tool is specifiek gefocust op groeiende techbedrijven. De GPT-technologie helpt tech recruiters om sneller de juiste kandidaat te vinden uit een database van meer dan 1 miljard profielen wereldwijd.

HeroHunt geeft recruiters een eigen AI-gestuurde recruitment-assistent, genaamd Uwi. Uwi neemt taken over en automatiseert het vinden en benaderen van de beste kandidaten.

Website: www.herohunt.ai

Prijs: Vanaf $107 per gebruiker per maand / $1278 per jaar

Hoe HeroHunt verschilt van Robin

Zowel HeroHunt als Robin maken gebruik van AI om jou als recruiter te helpen met het vinden van de juiste kandidaten. De grootste verschillen zijn te vinden in de doelgroep en een aantal functionaliteiten. 

Zo richt HeroHunt zich specifiek op snelgroeiende techbedrijven. Robin is gemaakt voor grote en kleine bedrijven, het MKB en startups. Doordat HeroHunt zich richt op tech recruiters geeft het platform ook toegang tot specifieke platformen zoals GitHub en Stack Overflow. 

Daarnaast geeft HeroHunt de mogelijkheid om automatische berichten te sturen in bulk. Robin richt zich op het tonen van geschikte kandidaten, waarbij je vervolgens contact kunt opnemen via 5 verschillende kanalen om de kans op een contactmoment te vergroten. 

6. GrowGo

GrowGo is een sales- en recruitment platform dat zich richt op het MKB. De tool helpt teams om meer leads te genereren, meer klanten te werven en het beste talent aan te trekken.

Voor recruiters biedt de tool specifiek sourcing, screening en outreach mogelijkheden op LinkedIn. Je werkt vanuit een campagne voor je vacatures. GrowGo helpt om de juiste berichten te schrijven. Het is aan jou om vervolgens de gesprekken op te volgen met de meest geschikte kandidaat.

Website: www.growgo.io

Prijs: Vanaf €450,- per maand excl. opstart en connectieverzoeken

Hoe GrowGo verschilt met Robin

Met zowel GrowGo als Robin kun je kandidaten automatisch zoeken en screenen, het grote verschil zit in de manier van sourcing en tussenkomst van contactpersonen.

Zo gaat GrowGo uit van campagnes per vacature en helpen consultants om de juiste strategie te bepalen. Het grote voordeel is dat bedrijven die op zoek zijn naar zowel een sales- als recruitmentoplossing met één tool kunnen starten.

GrowGo biedt alleen toegang tot LinkedIn, terwijl je met Robin direct toegang krijgt tot 12 verschillende jobsites. Daarnaast ga je vanuit Robin zelfs aan de slag door kandidaten te zoeken vanuit vacatures uit je ATS of zelf een zoekopdracht in te geven en te verfijnen.

Dat was hem dan. Dit zijn de top 6 alternatieven die het meest in de buurt komen van de mogelijkheden die je krijgt met Robin. Nog niet zeker welke oplossing nu echt bij jouw bedrijf past? Dan raden we aan om een demo in te plannen bij een aantal tools. Op die manier krijg je een goed beeld van het platform en hoe je kunt starten. 

Met Robin krijg je in 1x toegang tot alle kandidaten

Met Robin wordt het vinden van kandidaten simpel. We geven je met één tool toegang tot 12 jobsites en 2 miljoen CV’s. Vervolgens helpt AI-technologie je met het vinden van geschikte kandidaten.

In slechts 4 stappen ga je van openstaande vacature naar gepland interview met een goede kandidaat. 

Je begint met een vacature in je ATS of beschrijving van wat je zoekt. Vervolgens zie je in Robin een overzicht van geschikte kandidaten en bepaal je zelf wie je benadert voor een gesprek. Met verschillende communicatiekanalen kun je vanuit Robin een bericht sturen. Zo is er dus altijd een manier om contact op te nemen.

Goed gesprek gehad en beiden enthousiast? Dan stuur je kandidaten, gegevens en je gespreksgeschiedenis door naar je Applicant Tracking System.

Kandidaten vinden kan echt een stuk makkelijker. Probeer het vandaag, je betaalt namelijk alleen voor resultaat. Heb je vragen of wil je meer weten? Plan dan je gratis Robin demo.

Kandidaten vinden kan echt een stuk makkelijker

Met Robin wordt het vinden van kandidaten simpel. We geven je met één tool toegang tot 12 jobsites en 2 miljoen CV’s.

Kandidaten vinden kan echt een stuk makkelijker

Met Robin wordt het vinden van kandidaten simpel. We geven je met één tool toegang tot 12 jobsites en 2 miljoen CV’s.