Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

3 x zoveel kandidaten en 90% tijdsbesparing voor de Independent Recruiters Groep

Eigenaar Olfertjan Niemeijer vertelt hoe Robin het werk voor zijn consultants iedere dag leuker, efficiënter en effectiever maakt. Zijn Independent Recruiters Groep behaalt succes op succes en geniet van de integratie tussen OTYS en Robin.

Naam
Independent Recruiters
Industrie
Recruitment
Bedrijfsgrootte
25 - 100
Locatie
Amsterdam
Plan gratis demo

Een introductie van de Independent Recruiters Groep

Naar eigen zeggen is de Independent Recruiters Groep hét werving, selectie & executive search bureau voor staffuncties. En met een verscheidenheid aan sterke labels is daar ook niets van gelogen. 41 consultants zijn dagelijks actief om de beste kandidaten te vinden en het verschil te maken.


Vacatures laten zich niet invullen met een advertentie

Zoals veel werkgevers zullen herkennen, komen de sollicitaties van kandidaten niet met bakken binnen. Dat betekent dat Independent Recruiters aan de slag gaat om pro-actief kandidaten te vinden en te benaderen. Maarja, ga er maar aan staan. Je moet flink graven en zoeken naar de juiste kandidaten en niet iedere recruiter is daar even goed in en heeft er voldoende tijd en kennis voor. Uiteindelijk is dit ook niet het werk waar Olfertjans mensen erg blij van worden. Zij maken het verschil bij het contact met kandidaten, dus willen daar zoveel mogelijk aandacht aan besteden.

Daar was Robin, de langverwachte oplossing

"We zijn lang op zoek geweest naar een oplossing om al ons zoeken van kandidaten centraal in één punt te kunnen doen en uiteindelijk is de oplossing daarvoor Robin geworden. Recruiters hoeven niet elke keer los naar jobsites toe, maar kunnen via Robin in 12 databronnen tegelijk naar kandidaten zoeken, inclusief ons eigen ATS, met één login en wachtwoord. Robin zorgt ervoor dat ze technisch niet onderlegd hoeven te zijn, want Robin verzorgt de vertaling van zoekwoorden naar goede zoekopdrachten en zorgt voor synoniemen. Zonder uitzondering kunnen mijn recruiters daardoor beter zoeken. Het scheelt dus heel veel tijd, het is efficiënt en het is enorm doelgericht. Gebruikers zijn dus relatief weinig tijd kwijt met het zoeken en kunnen meteen door met hetgeen waar ze wel heel goed in zijn; het contact met de kandidaat."

De magische integratie

Op de valreep benoemt Olfertjan nog snel de integratie tussen OTYS en Robin. Via de integratie worden alle goede kandidaten die via Robin zijn gevonden direct doorgezet naar OTYS. Ze worden aan OTYS toegevoegd en gekoppeld aan de juiste vacatures. We hebben hier nog een schepje bovenop gedaan en bieden je nu de mogelijkheid om Robin vanuit je OTYS omgeving te gebruiken. Zo hoef je OTYS niet eens meer te verlaten om de beste kandidaten te vinden.

Het resultaat in cijfers

Dankzij het gebruik van Robin bespaart Independent Recruiters 90% van hun tijd bij het zoeken en vinden van kandidaten. Dit levert hen ook 3x meer gesprekken met kandidaten op en zorgt voor tientallen plaatsingen per jaar. Ook van jobsites waar ze zonder Robin geen toegang tot hebben, maar die standaard onderdeel zijn van de databronnen die je via Robin doorzoekt. "Al met al is Robin een fantastische oplossing die ons een hele boel tijd scheelt en onze resultaten sterk verbetert".

Behaal ook zulke recruitment successen met Robin

Vind en benader kandidaten van 12 jobsites op 1 plek.
Het kan met Robin. Volledig geïntegreerd met jouw ATS.